Кремљ: Турска може да обезбеди транспарентност избора и спречи незаконитости

Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Maj.2023, 14:26

Кремљ: Турска може да обезбеди транспарентност избора и спречи незаконитости

Турска је јака суверена држава која може да обезбеди транспарентност избора и спречи незаконите радње, изјавио је данас портпарол Кремља Дмитриј Песков. Фото: Танјуг/AP Photo/Emrah Gurel На питање да прокоментарише питање ризика од антивладиних немира у Турској, које су покренуле САД, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Песков је рекао да у Турској влада зрела демократија и да је то земља способна да одржи транспарентне и демократске изборе.
Песков је истакао да Русија са великим интересовањем прати вести које стижу из Турске, где су у недељу одржани председнички и парламентарни избори, пренео је ТАСС. Портпарол Кремља је нагласио да Русија поштује и да ће поштовати избор турског народа.
„Али у сваком случају очекујемо да ће се наша сарадња наставити, продубити и проширити“, рекао је Песков. Он је указао да је сарадња Москве и Анкаре заиста обострано корисна и у интересу народа две земље.
На основу 99,38 одсто пребројаних гласова на председничким изборима у Турској, актуелни председник Реџеп Тајип Ердоган освојио је 49,42 одсто гласова, изјавио је данас председник Високог изборног одбора Ахмет Јенер.
Ердоганов резултат биће, по свему судећи, мањи од 50 одсто плус један глас колико је потребно за изборну победу у првом кругу, преноси турска РТВ Хабер. Ердоганов главни ривал Кемал Киличдароглу освојио је 44,95 одсто, трец́епласирани кандидат Синан Оган 5,2 одсто, а четврти кандидат Мухарем Инџе 0,43 одсто гласова.
Резултати су показали да ће нови председник Турске бити изабран у другом кругу у којем ће се 28. маја надметати Ердоган и Киличдароглу.
Ogan rekao da može da podrži Kiličdaroglua ako ne ustupa prokurdskoj stranci

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Кремљ: Турска може да обезбеди транспарентност избора и спречи незаконитости се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.