Пригожин демантовао наводе да је понудио информације о руским положајима Кијеву

Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Maj.2023, 14:20

Пригожин демантовао наводе да је понудио информације о руским положајима Кијеву

Шеф паравојне плаћеничке организације Вагнер Јевгениј Пригожин демантовао је данас наводе да је понудио да влади у Кијеву открије положаје руских трупа. Фото: Танјуг/AP Photo У аудио поруци коју је његова прес-служба објавила на Телеграму, Пригожин је те наводе назвао “бесмислицом“ >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << и оценио да иза напада на њега стоје становници московског предграђа Рубљовка, дом пословне и политичке елите.
Пригожин је негирао да се састао са шефом украјинске војне обавештајне службе Кирилом Будановом у Африци, рекавши да није био на том континенту од почетка сукоба у Украјини и оценивши идеју о телефонском разговору с њим као смешну. Наводе о Пригожиновој понуди објавио је „Вашингтон пост“, позивајући се на процурела документа америчке обавештајне службе.
Портпарол Кремља Дмитриј Песков рекао је да извештај “изгледа као најновија превара“.
У извештају америчког дневника се подсећа да су припадници Вагнера предводили крваву битку за Бахмут. Како преноси „Вашингтон пост“, Пригожин је у јануару, у замену за неометано повлачење својих снага са ратишта у том граду, понудио украјинској обавештајној служби да открије положаје руских снага, али Украјина је наводно одбила ту понуду, јер му није веровала, преноси Ројтерс.
Пригожин, блиски сарадник руског председника Владимира Путина, раније је јавно запретио да ће повући своје плаћенике из области око Бахмута уколико од руске војске не добије преко потребну муницију. „Вашингтон пост“ тврди да је Пригожинова понуда стигла преко његових контаката са украјинском обавештајном службом.
Berlin veruje da Kineske policijske stanice i dalje deluju na tlu Nemačke

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Пригожин демантовао наводе да је понудио информације о руским положајима Кијеву се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.