Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Maj.2023, 13:18

Компанија Вајс медија поднела захтев за стечај у САД

Компанија Вајс медија, која стоји иза популарних сајтова Вајс и Мадрборд, поднела је захтев за стечај. Фото: WikimediaCommons/Techtotrend Како преноси ББЦ, она ће бити продата групи својих зајмодаваца.
Вајс медија, чија је вредност 2017. процењена на 5,24 милијарде евра, могла би да буде преузета >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << за 207 милиона евра.
Овај произвођач дигиталног садржаја, фокусиран на младе, саопштио је да ће наставити да ради током стечаја.
Вајс медија, који послује у 30 земаља, очекује да компанија „за два до три месеца постане финансијски здрава и јача“. Компанија је основана 1994. године са циљем да прекине доминацију традиционалних медија и креира садржај за младе, а 2012. године ју је похвалио и медијски магнат Руперт Мардок.
Вајс медија је недавно финансирао докуменарни филм „Супермоћ“ о председнику Украјине Володимиру Зеленском, који су режирали глумац Шон Пен и Ендрју Кауфман, подсећа Би-Би-Си.
Процес продаје ове компаније ће трајати два до три месеца.
EK: Evropska privreda snažna uprkos globalnim izazovima

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Компанија Вајс медија поднела захтев за стечај у САД се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.