У току је друга фаза реконструкције Опште болнице у Лесковцу

Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Maj.2023, 12:28

У току је друга фаза реконструкције Опште болнице у Лесковцу

Државни секретар у Министарству за јавна улагања Миљан Ранђеловић и градоначелник Лесковца Горан Цветановић обишли су данас радове на реконструкцији Опште болнице у Лесковцу. Фото: Танјуг/Министарство за јавна улагања У току су радови на реконструкцији ентеријера, навео >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је током обиласка болнице државни секретар у Министарству за јавна улагања Миљан Ранђеловић.
Фото: Танјуг/Министарство за јавна улагања „Тренутно је друга фаза у току, што значи да је енергетска санација завршена, а друга фаза подразумева унутрашње уређење болнице. Преко 21 хиљаде квадрата корисне површине се сада сређује. До сада је у собама било по 10, 12 кревета са заједничким купатилом на спрату, а од сада ће собе бити двокреветне и трокреветне и свака соба ће имати своје купатило“, рекао је државни секретар, а саопштило Министарство за јавна улагања.
Фото: Танјуг/Министарство за јавна улагања Ранђеловић наводи да се највећи део буџета министарства издваја за улагања у здравствени сектор. „Више од половине овогодишњег буџета Министарства за јавна улагања је опредељено за улагања у здравство. Што никако не значи да улажемо само у велике здравствене центре и болнице већ да улажемо и у домове здравља и у амбуланте. До сада је завршено преко 80 комплетно реновираних објеката домова здравља и амбуланти у преко 60 локалних самоуправа широм Србије“, истиче Ранђеловић.
Фото: Танјуг/Министарство за јавна улагања Он подсећа да Министарство за јавна улагања у овом тренутку у Лесковцу ради на два велика пројекта. Поред комплетне реконструкције болнице реализује се и изградња стадиона Дубочица, који је у завршној фази радова.
Директор Опште болнице у Лесковцу Небојша Димитријевић истакао је да више од 50 година колико постоји ова болница овако темељна реконструкција није до сад рађена. „Тренутно је око 50 посто болнице у реконструкцији, ради се десно крило главне зграде и део где се налази лабораторија, транфузија и породилиште. Очекујемо да крајем године завршимо и да се преселимо на ту страну, а да радови пређу на другу страну“, рекао је директор болнице.
Димитријевић истиче да се ради о значајној установи за овај део Србије на коју је усмерено 250 000 житеља Јабланичког округа, али и део пацијената из Пчињског округа и са Севера Косова. Он додаје да ће када буде завршена реконструкција услови за пацијенте, али и за рад лекара и особља бити много бољи.
„Кад све будемо завршили, то видим и по пројекту, биће једна јако функционална и лепа зграда са потпуно новом опремом, новом дијагностиком, нешто смо већ добили нешто ћемо тек добити, тако да ће све то поприлично олакшати рад здравственом особљу, што лекарима, сестрама и свима онима који одржавају укључујући и спремачице и сервирке, јер се прави и нова кухиња, а и за пацијенте ће услови бити много бољи“, рекао је Димитријевић.
Potpisana tri ugovora o naučnoj saradnji između Italije i Srbije

Преузмите андроид апликацију.
Чланак У току је друга фаза реконструкције Опште болнице у Лесковцу се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.