КК Црвена звезда: Зашто појединци мисле да су изнад свих у АБА лиги?

Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Maj.2023, 12:20

КК Црвена звезда: Зашто појединци мисле да су изнад свих у АБА лиги?

Кошаркашки клуб Црвена звезда огласио се данас саопштењем у којем је изразио незадовољство опаском словеначког судије Саше Пукла, која је изнета у званични записник после утакмице са екипом Будућности. Фото: Танјуг/Милош Миливојевић Црвена звезда је синоћ у Београду победила >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Будућност 93:55 у првом мечу полуфинала плеј-офа АБА лиге.
„Црвено-бели“ наводе да су били принуђени да се обрате јавности након извештаја делегата са утакмице против Будућности иако је меч како тврде у београдском клубу био најбоља промоција АБА лиге због амбијента, пуне хале, добре кошарке и одсуства најмањег инцидента.
„Као клуб, по пријему званичног делегатског извештаја (у коме није било већих примедби), принуђени смо да изразимо огромно незадовољство опаском судије Саше Пукла, који је под ставком ‘остало’ унео у записник са утакмице и саркастичну примедбу којом се ‘захвалио домаћем клубу на званичном саопштењу пар дана пре утакмице, што је очито ‘нормална добродошлица’ у овој лиги’?“, наводе из Црвене звезде.
Црвена звезда, која је један од сувласника АБА лиге, поставила је јавно питање судији Пуклу. „У чије је име ово писао овај судија, да ли се сећа шта је радио у прошлости, да ли заиста мисли да је већи и важнији од: лиге, играча, пуних трибина и на крају клубова који су власници лиге?“, питају из редова актуелног шампиона АБА лиге.
Црвена звезда наводи да се „бори за јасне односе у АБА лиги“. „Званично саопштење Црвена звезда од четвртка видимо након ове ‘опаске’ само као погодак у мету клуба који се бори за јасне односе у АБА лиги, јер су нам интереси врло чисти – да се победници одлучују искључиво и само на паркету, а лига (која је у власништву клубова) има имиџ поштене лиге у којој је судија ‘само’ један од актера целокупне представе (утакмица, играчи, две екипе, тренери, навијачи у хали и испред ТВ екрана) а не главна ‘звезда’ програма због којих се и игра утакмица!“, истиче се у саопштењу Црвене звезде.
„Црвено-бели“ су најавили да ће се оглашавати сваки пут када буду сматрали да је то потребно. „Црвена звезда ће зато, допадало се то некоме или не (па чак и једном судији) да се оглашава сваки пут када сматра да је то потребно, и када се као клуб не слаже са неким одлукама које нису у интересу АБА лиге – која је у власништву клубова. Зато позивамо челнике лиге да санкционишу овакво понашање, јер уз сво уважавање и тежине посла које обављају судије, појединци са оваквим опаскама немају право да се постављају изнад клубова и целокупне лиге“, закључује се у саопштењу Црвене звезде.
 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак КК Црвена звезда: Зашто појединци мисле да су изнад свих у АБА лиги? се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.