Роботизација Милшпедовог складишта – одговорно улагање у будућност

Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Maj.2023, 12:10

Роботизација Милшпедовог складишта – одговорно улагање у будућност

Помоћу роботизоване технологије компанија Милшпед одговорила је на изозове који се јављају у логистичкој индустрији, а уз смањење потрошње електричне енергије, роботи су у стању да на истом простору складиште и до три пута веће количине робе. Фото: Танјуг/Раде Прелић Од јануара >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << ове године у логистичкој компанији из Крњешевца пуштено је у рад роботизовано складиште у циљу бољег испуњења очекивања клијената, а продукт менаџер компаније Душан Бешић каже да Милшпед као решење за испуњење захтева клијената види у роботизованој технологији.
„У претходних неколико година у логистичкој индустрији се јављају нови изазови који утичу на способност компанија да успешно испоручују робу до крајњих купаца. Једно од најперспективнијих решења за испуњење захтева клијената, компанија Милшпед види у роботизованој технологији“, рекао је Бешић за Танјуг.
Како је објаснио, роботи могу да раде 24 сата дневно, седам дана у недељи, што повећава продуктивност и брзину у реализацији захтева клијената, а са друге стране могу да смање трошкове рада и грешке које се приписују људском фактору. Фото: Танјуг/Раде Прелић Такође, он каже да је роботизована технологија од велике помоћи код преузимања послова, који се традиционално обављају ручно, а са собом носе велике ризике и узузетно су физички тешки.
„Компанија Милшпед захваљујући роботизованој технологији у стању је да на истом простору складишти до три пута веће количине робе, што значи да може и да испоручи исто толико више у поређењу са традиционалним начином управљања складишним процесима“, тврди Бешић.
Бешлић објашњава да се у претходних неколико година у логистичкој индустрији јављају нови изазови који утичу на способност компанија да успешно испоручују робу до крајњих купаца. „Милшпед је клијентима понудио свеобухватан приступ снабдевања тржишта кроз све канале дистрибуције робе (малопродаја, велепродаја, е-комерц). Такође, у понуди је и изузетна флексибилноист када су у питању сезонска повећававања тражње робе („black friday“, празници и смене сезона)“, каже Бешић.
Он додаје да је су логистичка подршка 24 часа дневно – чак и викендом, боља видљивост залиха за онлине платформе и ефикасније и ефектније управљање повратном логистиком и задовољством крајњих купаца клијената, неке од предности компаније Милшпед. „Уз исти број запослених, обавља се већи обим посла уз повећање безбедности и здравља на раду, као и могућности даљег развоја запослених, уз све бенефите за клијента које ова технологија пружа“, рекао је он.
Из компаније објашњавају да је употреба роботизоване технологије у складу је са политиком одговорног пословања и одрживог развоја. „Софтвер који управља овим системом у стању је да у сваком тренутку сваком роботу да најближи задатак, што доводи до тога да 99,7 одсто радног времена робота ефектно искоришћено, уз оптималан утрошак енергије“, наводе из Милшпеда.
Такође, додаје се да као крајњи резултат имамо смањење потрошње електричне енергије, што значи да је енергија коју утроши 10 робота, једнака оној коју би за исти временски период потрошио један кућни усисивач. У континуитету дугом 30 година, и са више од 3.500 поузданих и стручних кадрова, Милшпед гради свој успех и лидерску позицију на тржишту, и представља апсолутнотног лидера у пружању логистичке подршке, наводе из ове логистичке компаније.
EK: Evropska privreda snažna uprkos globalnim izazovima

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Роботизација Милшпедовог складишта – одговорно улагање у будућност се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.