Кошаркашки клуб Гран Канарија размишља да одустане од Евролиге

Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Maj.2023, 11:13

Кошаркашки клуб Гран Канарија размишља да одустане од Евролиге

Кошаркашки клуб Гран Канарија размишља да одустане од наступа наредне сезоне у Евролиги, преноси литвански сајт Баскетњуз. Фото: WikimediaCOmmons/El Coleccionista de Instantes Гран Канарија је ове сезоне освојила Еврокуп и аутоматски изборила пласман у Евролигу. Међутим, шпански клуб озбиљно разматра >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << могућност да одустане од најквалитетнијег европског клупског такмичења.
„Гран Канарија је забринута због финансија и логистике, као и због такмичарских изазова пошто ће у регуларном делу сезоне бити одигране 34 утакмице. Врхунски противници и изазован распоред праве проблем Гран Канарији, која жели све да укомбинује са системом домаће АЦБ лиге“, наводе извори Баскетњуза.
Гран Канарија је играла Евролигу у сезони 2018/2019. када је остварила само осам победа, док је у АЦБ лиги заузела тек 12. место на табели. Челници Гран Канарије још нису предузели никакву званичну акцију, а коначна листа учесника биће потврђена током Генералне скупштине Евролиге у јулу.
Баскетњуз наводи да је Валенсија највећи фаворит да заигра у Евролиги ако Гран Канарија одустане од овог такмичења.
Košarkaši Partizana večeras u Beogradu dočekuju ekipu Studentskog centra

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Кошаркашки клуб Гран Канарија размишља да одустане од Евролиге се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.