Немачке канцеларије се празне, све више људи ради на даљину

Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Maj.2023, 10:28

Немачке канцеларије се празне, све више људи ради на даљину

Немачке канцеларије се празне пошто запослени много више раде на даљину у односу на период пре пандемије, показао је најновији извештај Института за економска истраживања ИФО из Минхена. Фото: Танјуг/AP Photo/Martin Meissner „У овом тренутку се 12,3 одсто радних станица у канцеларијама >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << на дневном нивоу слабо користи зато што запослени раде на даљину. Ова бројка је пре пандемије, 2019. године, износила само 4,6 одсто“, рекао је стручњак ИФО-а Симон Краузе.
Из наведених података произилази да се број неискоришћених радних станица у канцеларијама такорећи утростручио од 2019. године.
У сектору услуга је број неискоришћених радних станица на дневном нивоу порастао са 6,2 одсто у 2019. години на данашњих 16,8 одсто, производњи-са 3,1 одсто на 9,6 одсто, делимично и у трговини-са 3,2 одсто на 5,8 одсто и грађевинарству-са 1,7 на 2,5 одсто.
Канцеларије су празне у фирмама које се баве рекламом и истраживањем тржишта, као и у фарамацеутској индустрији, ИТ сфери и менадажмент консалтингу. Краузе тврди да пражњење канцеларија врши додатни притисак на тржиште некретнина, а утиче и на мањи профит у малопродајним објектима у центру, где се обично налазе седишта компанија.
Недавно истраживање ИФО-а показало је да је у Немачкој у априлу од куће радило 24 одсто запослених.
„Проценат људи који раде од куће је и даље много већи него пре пандемије вируса корона“, рекао је тада стручњак ИФО-а Жан-Виктор Алипур.
Velika Britanija dobila prvu autobusku liniju sa sistemom veštačke inteligencije

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Немачке канцеларије се празне, све више људи ради на даљину се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.