Чешка критиковала Орбаново поређење ЕУ интерграција са Хитлеровим плановима

Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Maj.2023, 10:26

Чешка критиковала Орбаново поређење ЕУ интерграција са Хитлеровим плановима

Недавно поређење европских интеграција са плановима Хитлера које је изнео премијер Мађарске Виктор Орбан, критиковао је чешки министар спољних послова Јан Липавски поручивши да Мађарску нико не тера да буде део европске заједнице. Фото: Танјуг/AP Photo/Olivier Matthys У међувремену, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << комесарка ЕУ, Чехиња Вера Јоурова, открила је да Мађари избегавају да се сликају са њом у Бриселу како не би били суочени са „прогоном код куће“, пренос портал Еурактив.
„Чак је и Адолф Хитлер сањао о европском јединству и касније се осврнуо на идеју све ближе уније“, рекао је Орбан у петак у Веспрему на западу Мађарске, што је изазвало критике из Чешке. „Нико не тера Мађаре да буду део ове заједнице ако се у њој осећају тако непријатно“, рекао је у недељу чешки министар спољних послова Јан Липавски током дебате на чешкој телевизији.
Јоурова, која се такође укључила у разговор, рекла је да се сваком таквом изјавом урушава репутација Мађарске, а на питање модератора да ли још увек сматра да је Мађарска демократска земља, она је одговорила да „веома дуго сумња у то“. Ипак, она је нагласила да су, упркос Орбановој реторици, неке мађарске дипломате и даље отворене за евентуални компромис о питањима која захтевају једногласје на нивоу ЕУ – као што је нпр. питање санкција.
Erdogan zadovoljan preliminarnim rezultatima prvog kruga predsedničkih izbora

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Чешка критиковала Орбаново поређење ЕУ интерграција са Хитлеровим плановима се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.