Зеленски долетео у Париз, састао се са Макроном о војној подршци Украјини

Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Maj.2023, 07:01

Зеленски долетео у Париз, састао се са Макроном о војној подршци Украјини

Украјински председник Володимир Зеленски допутовао је синоћ у изненадну посету Паризу где ће разговарати са француским председником Емануелом Макроном. Фото: Танјуг/AP Photo/Andrew Kravchenko Како је раније саопштено је из Макроновог кабинета, Француска је послала авион по Зеленског >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << у Немачку, где се раније данас састао са канцеларом Олафом Шолцом, јавља Асошиејтед прес.
Макронов кабинет је саопштио је да ће двојица лидера разговарати током вечере и да ће Макрон „потврдити непоколебљиву подршку Француске и Европе да се Украјина поново успостави у њеним легитимним границама и да одбрани њене фундаменталне интересе“.
Они ће такође разговарати о војним и хуманитарним потребама Украјине и „дугорочнијим перспективама за повратак мира у Европи“, саопштио је кабинет француског председника.
Француска је Украјини испоручила одређену количину наоружања, укључујући системе противваздушне одбране, лаке тенкове, хаубице и друго оружје и гориво.
Пре него што је одлетео у Париз, Зеленски је са Шолцом у Берлину разговарао о планираној контраофанзиви своје земље.
Зеленски је рекао да ће циљ бити ослобађање окупираних подручја унутар међународно признатих граница Украјине, а не напад на руску територију.
Prvi rezultati: Erdogan vodi na izborima u Turskoj

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Зеленски долетео у Париз, састао се са Макроном о војној подршци Украјини се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.