Папа: Примирје на Блиском истоку мора бити стабилно, мир се не постиже оружјем

Izvor: GradskeInfo.rs, 14.Maj.2023, 19:23

Папа: Примирје на Блиском истоку мора бити стабилно, мир се не постиже оружјем

Папа Фрања упутио је данас апел за мир на Блиском истоку, молећи се да се одржи недавно примирје између Израела и милитаната у Појасу Газе. Фото: Танјуг/AP/Gregorio Borgia Такође, упутио је поруку поводом Мајчиног дана, који се слави у многим земљама, а своје мисли посветио је „разореној >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Украјини“, преноси Ватикан њуз.
Говорећи с прозора своје радне собе у Апостолској палати након молитве Краљице неба (Регина Цаели) с верницима и ходочасницима окупљеним на Тргу св. Петра у Ватикану, папа је изразио жаљење због страдања у оружаним сукобима између Израелаца и Палестинаца, у којима су невини људи изгубили животе, укључујући жене и децу.
„Надам се да ће примирје које је управо постигнуто постати стабилно, да ће оружје утихнути, јер сигурност и стабилност никада неће бити постигнути оружјем, већ напротив, и даље ће се уништавати свака нада у мир“, поручио је папа.
Поводом Мајчиног дана, папа је истакао да се „данас сећамо свих мајки, које су још међу нама и оних које су отишле у рај“, а у молитви пред окупљеним верницима је позвао на ублажавање патње страдалим у Украјини, као и за све нације погођене ратовима и насиљем.
Godišnjica obrazovanja Države Izrael

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Папа: Примирје на Блиском истоку мора бити стабилно, мир се не постиже оружјем се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.