Ђоковић: Могао сам да победим Димитрова и у два сета

Izvor: GradskeInfo.rs, 14.Maj.2023, 18:43

Ђоковић: Могао сам да победим Димитрова и у два сета

Најбољи тенисер света Србин Новак Ђоковић изјавио је данас да је издржао притисак и додао да је заслужено победио Бугарина Григора Димитрова у трећем колу мастерса у Риму. Фото: Танјуг/AP/Andrew Medichini Ђоковић је данас савладао Димитрова после два сата и 20 минута резултатом 6:3, 4:6, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << 6:1.
„Могао сам да победим и у два сета, јер сам имао лепу предност и добар форхенд после ђуса када сам промашио након његовог сервиса који је он држао добро. Публика се укључила, мени је опао ниво игре, а он је одиграо доста боље и после сам пребацио моментум на своју страну у трећем сету и све се завршило добро по мене“, рекао је Ђоковић по завршетку меча.
Српски тенисер је истакао да је постао јачи због ривалстава са великим играчима.
„Издржао сам притисак јер сам срећом у каријери добио више мечева него што сам губио у тешким условима. И губио сам годинама против великих ривала и тада сам много научио, постао сам јачи због ривалстава са Рафаелом Надалом, Роџером Федерером и Ендијем Марејем. Остао сам на курсу, веровао сам у себе, најважније је пронаћи формулу, остати физички и ментално стабилан“, истакао је Ђоковић.
Он је навео да је имао изазовне услове за игру на дуелу са Димитровим.
„Одиграо сам на вишем нивоу него на првом мечу, нема ветра, лопта слабије одскаче увече него преко дана. Изазовни услови и за мене и за њега, али то је део подлоге, део шљаке па је и очекивано. Изгубио сам концентрацију крајем другог сета па се он вратио у меч и одмах сам вратио ниво игре који сам тражио, брејк на његов сервис и држао ствари под контролом. Публика је подржавала њега у другом сету, али сам после држао ствари под контролом“, закључио је најбољи тенисер света.
Ђоковић ће у осмини финала играти са победником меча између Британца Камерона Норија и Мађара Мартона Фучовича.
Đoković nakon tri seta pobedio Dimitrova i izborio osminu finala mastersa u Rimu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ђоковић: Могао сам да победим Димитрова и у два сета се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.