Седам малих навика које ће позитивно утицати на ваше ментално стање

Izvor: GradskeInfo.rs, 14.Maj.2023, 14:02

Седам малих навика које ће позитивно утицати на ваше ментално стање

Постоје одређене ситнице, мале навике које могу благотворно утицати на наше ментално здравље. Важно је само да се овим ситницама посветите на прави начин, да вам оне у моменту имплементације буду приоритет. Фото: Pixabay/geralt Испод је седам малих навика које ће бити одличне за ваше >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << емоционално благостање.
Покушајте да започнете дан барем кратком шетњом Чињеница је да многи од нас проводе много мање времена напољу него што би требало, односно око два сата дневно. Јутра су та која дају тон за цео дан и ноћ. Зато покушајте да бар мало прошетате на свежем ваздуху пре 10 сати. На пример, паркира аутомобил мало даље него обично или изађе из јавног превоза неколико станица раније. Прихватите лоше дане уместо да покушавате да их преокренете Понекад је покушај да се поправи лош дан бесмислен и исцрпљује енергију. Уместо да покушавате да поправите лоше дане, прихватите чињеницу да не морате да се осећате савршено све време. У реду је понекад отказати планове и рећи не захтевима који се постављају пред вас. Чињеница је да се живот састоји од добрих и лоших тренутака, узбуђења и досаде.
Радите вежбе дисања док се туширате Туширање је заправо идеалан почетак дана и можете га искористити као прилику да радите вежбе дисања. Удахните полако и издахните још спорије. Будите свесни тог тренутка.
Вечерајте најмање три сата пре спавања Ранија вечера је добра и за варење и за миран сат. Покушајте да једете најмање три сата пре спавања како би ниво инсулина био најбољи. Направите ноћну рутину Ноћне рутине су још један мали корак који може благотворно утицати на ваше ментално здравље. На пример, можете запалити свећу и направити кратку медитацију или провести 15 минута читајући књигу. Све опције су добре.
Држите мобилни телефон даље од кревета Сада ће многи рећи да им мобилни телефон служи као будилник. Размислите о коришћењу традиционалног будилника и одложите свој мобилни телефон од себе када одете на спавање. Такође, покушајте да ујутро не одгађате аларм, јер се тако ослобађа кортизол, хормон стреса. Прихватите чињеницу да савршенство не постоји Можда ово звучи као клише, али је истина. Мишљење да можемо бити савршени лако се може претворити у слабост. Чињеница је да нико није савршен, и не би требало да буде. Што пре прихватите ту изјаву, живот ће вам бити лакши.
Kako govor tela otkriva laž? Prepoznajte male signale

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Седам малих навика које ће позитивно утицати на ваше ментално стање се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.