Зеленски захвалио Немачкој на подршци након састанка са Штајнмајером

Izvor: GradskeInfo.rs, 14.Maj.2023, 12:22

Зеленски захвалио Немачкој на подршци након састанка са Штајнмајером

Украјински председник Володимир Зеленски захвалио је данас Немачкој на подршци након састанка с немачким председником Франк-Валтером Штајнмајером, у оквиру прве посете тој земљи од почетка руског напада. Фото: Танјуг/AP Photo/Efrem Lukatsky Зеленски је у Берлин стигао из Рима, где се >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << у суботу састао са италијанским званичницима и папом Фрањом, подсећа Ројтерс.
Папа је назначио да ће Ватикан помоћи при репатријацији украјинске деце.
Украјински председник је у Немачку стигао током ноћи авионом немачке владе.
„У најизазовнијем времену у савременој историји Украјине, Немачка је показала да је наш истински пријатељ и поуздан савезник који је одлучно уз украјински народ у борби за одбрану слободе и демократских вредности. Заједно ћемо победити и вратити мир у Европу“, написао је Зеленски у књигу гостију немачког председништва, наводи Ројтерс.
Очекује се да ће се Зеленски касније састати с немачким канцеларом Олафом Шолцом и његовим кабинетом пре него што оде у град Ахен на западу земље како би примио престижну награду Карло Велики због доприноса Европи.
Tajland: Opšti izbori izazov za premijera Prajuta koji je pučem došao na vlast

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Зеленски захвалио Немачкој на подршци након састанка са Штајнмајером се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.