Карлос Алкарас обезбедио повратак на чело АТП листе.

Izvor: GradskeInfo.rs, 14.Maj.2023, 11:00

Карлос Алкарас обезбедио повратак на чело АТП листе.

Карлос Алкарас је победом у другом колу Мастерса у Риму обезбедио повратак на чело АТП листе. Фото: Танјуг/AP Photo/Mark J. Terrill Он ће 22. маја, тачно на рођендан Новака Ђоковића, поново преузети челну позицију, што значи да ће и на Ролан Гарос доћи као први носилац.
После победе над >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Албертом Рамосом, 6:4, 6:1, Алкараса су питали како се осећа због повратка на прву позицију. „Сјајна је ствар бити први носилац на гренд слему, посебно на Ролан Гаросу. То је нешто лудо, нисамо могао то да сањам пре неколико година. Ипак, за мене то не мења много, да ли сам први или други носилац. Концентришем се на турнир, на своју игру. То је нешто о чему нећу мислити“, рекао је тенисер из Мурсије.
Победа против Рамоса му је уједно и прва победа икада на турниру у Риму.
„Није било лако. Прво коло на оваквим турнирима увек је тешко, а Рамос је специјалиста за шљаку. Морао сам да се адаптирам брзо, услови нису били лаки, киша је падала цео дан. Нисмо знали када ћемо ни да ли ћемо играти. Задовољан сам како сам одиграо на крају“, рекао је Алкарас.
Сматра да је много напредовао у последње време. „Одрастао сам у протеклих годину дана. Имам више искуства. Одиграо сам велике мечеве, зрелији сам. Рекао бих да сам за годину дана постао другачији играч. Читам игру противника много боље“.
На камери крај терена је написао „Форца Рома“, а касније је објаснио да прати поједине мечеве Роме, и да један његов пријатељ игра тамо (вероватно Пауло Дибала, са којим је током пандемије често разговарао путем видео линка).
Dominacija Novaka Đokovića na svim podlogama

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Карлос Алкарас обезбедио повратак на чело АТП листе. се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.