Доминација Новака Ђоковића на свим подлогама

Izvor: GradskeInfo.rs, 14.Maj.2023, 10:06

Доминација Новака Ђоковића на свим подлогама

Новак Ђоковић је успешно започео поход на Мастерсу у Риму, а планирано је да у недељу игра трећи меч дана у дневном програму, противник му је Григор Димитров. Фото: Танјуг/AP Photo/Kelly Barnes Новаку је ово 17. наступ на турниру на Форо Италику и накада није завршио учешће пре четвртфинала.
>> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << /> Урадио ли то и ове сезоне, уписаће нови рекорд у иначе позамашној листи достигнућа, јер ниједан тенисер до сада није успео да на једном турниру Серије 1.000 буде 17 пута бар у четвртфиналу.
И не само то – Новакова победа против Томаса Мартина Ечеверија у другој рунди донела му је још један одличан статистички рекорд.
Он је једини играч који има макар 80 одсто победа на свакој од три врсте подлога.
Победа против Аргентинца довела га је до тачно 80 одсто победа на шљаци.
Занимљиво је да Новак на тврдој подлози има 84,6 одсто успешности, док је на трави још бољи.
Освајач седам титула на Вимблдону има 85,8 одсто победа на трави.
Чињеница да је још у току сезона турнира на шљаци омогућиће му да додатно поправи тај проценат тријумфа на најспоријој подлози.
Košarkaši Cedevita Olimpije savladali FMP u majstorici za polufinale ABA lige

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Доминација Новака Ђоковића на свим подлогама се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.