Бела кућа поздравила најављено примирје између Израела и Исламског џихада

Izvor: GradskeInfo.rs, 14.Maj.2023, 08:55

Бела кућа поздравила најављено примирје између Израела и Исламског џихада

Бела кућа је поздравила најављено примирје између Израела и палестинске екстремистичке организације Исламски џихад у Појасу Газе. Фото: Танјуг/AP Photo/Tsafrir Abayov Договор о примирју је постигнут захваљујући посредовању Египта чиме је избегнута прекогранична ескалација сукоба, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << преноси Ројтерс.
„САД поздрављају вест о примирју између Израела и палестинских милитаната из Појаса Газе успостављеном уз посредовање владе Египта након скоро пет дана оружаних борби“, изјавила је секретарка за штампу Беле куће Карин Жан Пјер.
Бела кућа је саопштила да су амерички званичници сарађивали са регионалним партнерима у циљу постизања примирја и захвалила египатском председнику Абдел Фатаху ал-Сисију и другим високим египатским званичницима, као и катарском емиру Шеику Тамим бин Хамад ал-Тани на „кључним дипломатским напорима“ .
Вођа милитантне групе Исламски џихад Мохамед ал Хинди саопштио је у суботу да је договорен прекид ватре са Израелом како би се окончале петодневне тешке борбе.
“Овај споразум је постигнут захваљујући сталним напорима Египта. Ценимо то“, рекао је Ал Хинди.
Египат је посредовао у преговорима да дође до прекида сукоба, у којима су за пет дана убијена 33 Палестинца и један Израелац.
Godišnjica obrazovanja Države Izrael

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Бела кућа поздравила најављено примирје између Израела и Исламског џихада се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.