Izvor: GradskeInfo.rs, 14.Maj.2023, 08:08

Ердоган: Бајден дао наређење да ме свргну

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган изјавио је да је председник САД Џозеф Бајден, како је рекао, “наредио да Ердоган буде свргнут“ на данашњим председничким изборима у Турској. Фото: Танјуг/Милош Миливојевић “Бајден је дао наређење да се Ердоган свргне, ја то знам. Сви моји >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << људи то знају. Ако је то случај, гласачки листићи ће дати одговор и Бајдену“, рекао је Ердоган, коментаришући Бајденову изјаву из времена председничке кампање у САД 2020, када је истакао да Вашингтон треба да охрабри Ердоганове противнике да га победе на изборима, пренео је Ројтерс.
Портпарол америчког Стејт департмента рекао је да је Турска дугогодишњи савезник САД и да ће Вашингтон пажљиво пратити изборе и додао да “САД неће заузети страну на изборима“.
Ердоган је оценио да опозиција у Турској прима наређења од Запада и да ће се “повиновати жељама западних нација ако буду изабрани“. У Турској се данас одржавају председнички и парламентарни избори, који представљају највећи изазов за 20-годишњу владавину актелног председника Реџепа Тајипа Ердогана, наводи Ројтерс.
Бирачи ће новог председника бирати између Ердогана, који тражи реизбор, главног опозиционог кандидата Кемала Киличдароглуа, коме предизборне анкете дају благу предност и Синана Огана, пренела је Анадолија.
Мухарем Инџе, још један председнички кандидат, повукао се из трке у четвртак.
Истраживања јавног мњења показују да се Ердоган суочава са највећим изазовом током своје каријере и да Киличдароглу води у предизборним анкетама, наводи Ројтерс.
Turska: Otvorena birališta za predsedničke i parlamentarne izbore

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ердоган: Бајден дао наређење да ме свргну се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.