Немањића орлови постигли запажене резултате на трци “Трибалион“

Izvor: GradskeInfo.rs, 14.Maj.2023, 08:04

Немањића орлови постигли запажене резултате на трци “Трибалион“

Припадници спортске секције војног вишебоја Војне академије и Војне гимназије – екипа „Немањића орлови“ постигли су веома запажене екипне и појединачне резултате у планинској трци са препрекама “Трибалион“ која је одржана на Тари, саопштено је из Министарства одбране. ФОТО: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << ТАНЈУГ/ МИНИСТАРСТВО ОДБРАНЕ И ВОЈСКА СРБИЈЕ На стази „Green“ у Опен конкуренцији у појединачном пласману прво место освојио је кадет Дејан Петровић, а његовим резултатом и резултатима ученика Војне гимназије Стефана Новковића, Лава Стојановића и Алексе Микића, екипа војних вишебојаца изборила је прво место у свеукупном екипном пласману међу такмичарима окупљеним у 103 тима.
На стази „Challenge“ војни вишебојци освојили су пето место у свеукупном екипном пласману од 49 тимова. Успех ових војних спортиста још је значајнији јер је овогодишња трка организована на изузетно захтевном планинском терену на две такмичарске стазе са препрекама „Green“ на 11 км, са око 400 метара кумулативног успона и 25 препрека и „Challenge“ на 21 км, са око 1.150 метара кумулативног успона и 35 препрека.
ФОТО: ТАНЈУГ/ МИНИСТАРСТВО ОДБРАНЕ И ВОЈСКА СРБИЈЕ У трци је учествовало око 3.200 такмичара, а ове запажене резултате, у изузетно тешкој конкуренцији, екипа „Немањића орлови“ остварила је под руководством потпуковника доц. др Негована Иванковића и наставника физичког васпитања Глигора Шкрпана.
Постигнутим резултатима војни вишебојци наставили су серију врхунских резултата на престижним спортским манифестацијама и потврдили висок ниво психофизичке припремљености кадета Војне академије и ученика Војне гимназије.
Ова планинска трка је била прилика за све такмичаре да покажу вештине и менталну снагу у савлађивању напора који превазилазе границе издржљивости, а који дају драж оваквим надметањима, јер уколико такмичар не може да савлада препреку, ради се заменска вежба високог кардио интензитета, познатија као „Burpees“.
Milićević sa srpskom dijasporom i rukovodstvom grada Vićence

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Немањића орлови постигли запажене резултате на трци “Трибалион“ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.