Американцима неопходан већи јавни дуг, Бајден: Преговори са Конгресом напредују

Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Maj.2023, 21:01

Американцима неопходан већи јавни дуг, Бајден: Преговори са Конгресом напредују

Председник САД Џозеф Бајден изјавио је данас да преговори са Конгресом о подизању горње границе дуга америчке владе напредују и да ће се више знати о њиховом напретку у наредна два дана. Фото: Танјуг/AP/Alex Brandon „Мислим да напредују, тешко је рећи. Још нисмо достигли критичну тачку“, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << рекао је Бајден новинарима, пренео је Ројтерс.
Према његовим речима, више ће се знати у наредна два дана.
Очекује се да ће се Бајден састати са председавајућим Представничког дома републиканацем Кевином Макартијем и другим лидерима Конгреса почетком наредне седмице како би наставили преговоре.
Министарство финансија је саопштило да би могло остати без новца до 1. јуна уколико посланици не подигну горњу границу јавног дуга.
Председник САД Џозеф Бајден изјавио је у среду да неуспех Конгреса да реагује пре него што у буџету понестане новца за плаћање владиних трошкова, ризикује да америчку економију баци у рецесију.
Tornado pogodio jug Teksasa

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Американцима неопходан већи јавни дуг, Бајден: Преговори са Конгресом напредују се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.