Izvor: RTS, 13.Maj.2023, 20:11

Протест "Србија против насиља" у Крагујевцу

Још један протест "Србија против насиља" одржан је у Крагујевцу. На протесту није било страначких обележја, а окупљени су подржали захтеве из других градова.
На Ђачком тргу у Крагујевцу, други пут после трагичних догађаја у Београду и околини >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Младеновца, одржан је протест "Србија против насиља".

Позив за мирно грађанско окупљање преко друштвених мрежа упутиле се крагујевачке мајке, изражавајући забринутост због, како кажу, пораста насиља у земљи.
На протесту није било страначких обележја, а окупљени су подржали захтеве из других градова, да се хитно заустави промоција насиља и неприкладних садржаја у медијима и свим сферама живота.
Затражена је и смена одговорних министара, чланова савета РЕМ-а, РТС-а и одузимање националних фреквенција телевизијама Пинк и Хепи.
Окупљенима се обратила професорка крагујевачке средње школе, са поруком да трагедије које су се десиле никада неће бити заборављене, као и да је последњи тренутак за поправљање стања у, како је рекла, "најзапуштенијој њиви нашег друштва" – просвети.
Грађани су мирно и у тишини прошетали градским улицама до централног трга, код Крста, а затим се вратили на Ђачки трг.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.