Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Maj.2023, 20:00

Торнадо погодио југ Тексаса

Најмање једна особа је погинула када је торнадо погодио градић на обали Мексичког залива у близини најјужнијег краја Тексаса, оштетивши десетине кућа и срушивши далеководе рано јутрос, саопштили су званичници. Фото: Танјуг/AP Photo/Ben Finley Олуја је погодила заједницу Лагуна хајтс >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << у близини острва Саут Падре око четири сата ујутро.

Најмање 10 особа је хоспитализовано, од којих су две у критичном стању, рекао је координатор за управљање ванредним ситуацијама округа Камерон Том Хушен, пренео је АП.
Он је казао и да је већина повређених задобила „лакше повреде“ као што су посекотине и модрице.
Торнадо је „нанео значајну штету стамбеним зградама… имамо 40-60 оштећених домова“, од којих су неки тешко оштећени, рекао је Хушен.
Истражитељи Националне метеоролошке службе на лицу места потврдили су да је у питању торнадо и раде на утврђивању брзине и јачине ветра, рекао је он.
Олуја је уследила након десетина торнада у Оклахоми, Канзасу, Небраски и Колораду који су проузроковали штету, али не и људске жртве.
U Kanadi se očekuju novi šumski požari

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Торнадо погодио југ Тексаса се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.