Шолак успео да упропасти и Саутемптон, испали из Премијер лиге!

Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Maj.2023, 18:52

Шолак успео да упропасти и Саутемптон, испали из Премијер лиге!

Саутемптон је данашњим поразом од Фулама на домаћем терену 0:2, испао из Премијер лиге! Клуб је био стандардан Премијерлигаш пуних 11 година, од сезоне 2011/2012, када се пласирао као другопласирани из Чемпионшипа. Фото: Wikipedia Саутемптон је у другу лигу “погурао” и српски репрезентативац >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << који игра за Фулам, Александар Митровић, који је постигао гол.
Тачно десет година од када је клуб изборио учествовање у Премијер лиги, тачније од 2022. године, Саутемптон је купио српски медијски тајкун Драган Шолак за вртоглавих 110 милиона фунти! Кредит који је његова компанија „Јунајтед груп“ из Луксембурга, подигла да би купила клуб, долази на наплату 2024. године, те ће се Саутемптон несумљиво наћи у још горој ситуацији.
Шолак је Саутемптон купио из чисте сујете, јер његов канал Спорт клуб, није добио права за преношење Премијер лиге, већ га је добила Арена спорт. Ово је и тежак пословни пораз: одласком Саутемптона у нижи ранг такмичења, приходи и кредитна способност клуба ће бити драстично мањи, а тиме и шансе за отплату дугова.
Шолак је као власник компаније регистроване у Луксембургу, у јануару прошле године купио британски фудбалски клуб, а финансијски извештаји показују детаље кредита који треба да буде отплаћен у децембру 2024. године. Британски лист “Дејли Мејл”, пише о финансијским проблемима клуба, позива се и на текстове у часопису “Тајмс”.
Дејли Мејл у свом тексту напомоње да је Драган Шолак своје прве милионе зарадио када је 2000. основао компанију “Јунајтед Група”, заједно са Драганом Ђиласом, као и да је његова нето вредност тренутно преко милијарду фунти.
Подсетимо, Шолак је Саутемптон купио у јануару прошле године и клуб је за то време успео да од борбе за европска такмичења доведе на ивицу Чемпионшипа
Под Шолаковом палицом, клуб је за само једну сезону, успео да испадне из Премијер лиге.
Фото: PrtSc/Google Mitroviću za novi gol u Premijer ligi bilo potrebno samo 7 minuta na terenu (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Шолак успео да упропасти и Саутемптон, испали из Премијер лиге! се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.