Уместо у ћелији, тражени „краљ криптовалута“ седи у луксузном стану у Црној Гори

Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Maj.2023, 17:42

Уместо у ћелији, тражени „краљ криптовалута“ седи у луксузном стану у Црној Гори

Основни суд у Подгорици прихватио је кауцију од по 400.000 евра окривљених држављана Јужне Кореје До Квона, „краља криптовалута“ за којим је расписана међународна потерница, као и његовог сарадника Хон Чанд Јуна и одредио да се, по уплати новца, пусте на слободу. Фото: Танјуг/AP >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Photo/Risto Bozovic Тужилаштво се успротивило пуштању на слободу Квона и наводи да ће Квон, оптужен у САД и Јужној Кореји за превару од 40 милијарди долара, уместо у ћелији затвора у Спужу завршити у луксузном стану, пренела је РТЦГ.
Суд је двојици оптужених одредио меру надзора – забрану напуштања стана, коју ће извршити полиција.
„Уколико окривљени побегну или прекрше меру надзора, кауција пропада и уноси се у посебну ставку буџета за рад судова“, наводи се у саопштењу.Корејски држављани терете се да су извршили кривично дело фалсификовање исправе у Црној Гори.
Квон је шире познат као „краљ криптовалута“, а за њим је била расписана међународна потерница због преваре тешке 40 милијарди долара.
Он и његов сарадник ухапшени су током марта, док су са подгоричког аеродрома покушавали приватним авионом да одлете у Дубаи.
Надлежни органи су тада званично саопштили да је у Црној Гори боравио са лажним документима.
Министар правде Марко Ковач 29. марта казао је да екстрадицију ухапшених захтевају Јужна Кореја, али и Сједињене Америчке Државе.
U Kanadi se očekuju novi šumski požari

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Уместо у ћелији, тражени „краљ криптовалута“ седи у луксузном стану у Црној Гори се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.