Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Maj.2023, 16:30

У Канади се очекују нови шумски пожари

Канадска провинција Алберта, главни произвођач нафте, припрема се за још један вруц́ и сув викенд, уз упозорења да је могућа појава шумских пожара, након што је због нестабилног времена протекле седмице на хиљаде људи морало да се евакуише из својих домова, а производња енергије >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је прекинута. Фото: Pixabay/652234 Специјална упозорења издата су широм запада Канаде, где су званичници позвали на опрез јер се предвиђа да ц́е температуре у неким областима достиц́и 30 степени Целзијуса, или 10 до 15 степени више него иначе, пренео је Ројтерс.
Хосе Сентонге, званичник за шумске пожаре Алберте, изјавио је јуче да се очекују високе температуре и суво време у вец́ем делу провинције, што ц́е повец́ати опасност од шумских пожара.
„Вероватно ц́е доћи до интензивирања шумских пожара током викенда и почетком следец́е недеље“, истакао је он.
Више од 100 шумских пожара у протеклих недељу и по дана принудило је око 30.000 људи да напусте своје куц́е у једном тренутку, док су произвођачи нафте и гаса морали да прекину производњу најмање 319.000 барела нафте дневно или 3,7 одсто националне производње.
До петка поподне, 74 пожара горела су широм Алберте, а сматра се да је 20 ван контроле.
Канадска војска помаже у гашењу пожара, а у провинцији Алберта је уведено ванредно стање од прошле суботе.
Južna Afrika pozvala ambasadora SAD povodom navoda o naoružavanju Rusije

Преузмите андроид апликацију.
Чланак У Канади се очекују нови шумски пожари се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.