Ако желите да будите здрави и сити једите ове намирнице

Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Maj.2023, 14:16

Ако желите да будите здрави и сити једите ове намирнице

Већина људи претпоставља да медицински радници имају савршене навике у исхрани. Али дани су им заправо ужурбани, раде дуге смене и понекад немају времена да седну да поједу квалитетан и комплетан оброк. Фото: Pixabay/RitaE Како би избегли куповину пецива из пекара и аутомате по ходницима >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << болница који су пуни грицкалица и готових сендвича, обично са собом носе храну која ће им обезбедити да остану здрави, сити и пуни енергије и да могу да једу из ногу.
Ево које су то намирнице:
Оршасти плодови Орашасти плодови су богати протеинима и еколошки су прихватљивији од меса. Али треба их јести умерено јер садрже калорије и засићене масти. Превише засићених масти може повећати ЛДЛ холестерол, што доприноси срчаним обољењима и можданом удару.
Избегавамо пржене, сољене и кандиране орашасте плодове који садрже више уља, соли или шећера него што је потребно нашем телу.
Хумус Сланутак је главни састојак хумуса, а богат је влакнима и одличан је извор биљних протеина. Хумус садржи незасићене масти, које повећавају ниво здравог ХДЛ холестерола. Студије су откриле да додавање хумуса вашој исхрани може помоћи у заштити од срчаних болести, дијабетеса типа 2 и одређених врста рака.
Поврће Медицински радници на послу често грицкају шаргарепу, целер и комадиће броколија или карфиола. Печени слатки кромпир је такође одлична опција.
Авокадо Авокадо садржи неколико кључних хранљивих састојака, укључујући каротеноиде, мононезасићене масти, калијум и влакна који су повезани са смањеним ризиком од хроничних болести.
Маслине Маслине су богате олеатом, који је мононезасићена масна киселина. Студија из 2016. показала је да једење више мононезасићених масти смањује ризик од преране смрти. Маслине се често натапају у саламури, а грицкалице са високим садржајем соли могу временом довести до високог крвног притиска. Али у умереним количинама, они су забавно и брзо решење за глад.
Морске алге Јестива морска алга је хранљива, са мало калорија и богата влакнима.
Тврдо кувана јаја Јаја су пуна мршавих протеина. Можете их кувати неколико одједном и чувати у фрижидеру и јести током недеље. Ако сте као и већина запослених људи увек у покрету, најбољи савет је да једете храну која је укусна и која не одузима много времена за припрему.
Kora od banane sjajna je prihrana za biljke i možete je iskoristiti na dva načina

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ако желите да будите здрави и сити једите ове намирнице се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.