Колико људи живи у Црној Гори?

Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Maj.2023, 14:16

Колико људи живи у Црној Гори?

Према проценама становништва које је објавила Управа за статистику Црне Горе Монстат, средином прошле године у Црној Гори је живело 617. 213 људи. Фото: Wikimedia Commons/Rasho
Деце до 17 година било је 132.606 или 21,5 одсто од укупног броја становника, старијих од 65 и више година 99.951 или 16,2 >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << одсто а радно способних, где спадају они између 15 и 64 године, било је 406.741 и чинили су 65,9 процената од укупног броја становника.

Лане је на 1.000 становника склопљено 5,3 брака, а стопа миграција је износила 11,3, што значи да је на 1.000 становника њих 11 променило место пребивалишта у оквиру граница Црне Горе.
Процена становништва се ради како би се добили подаци неопходни за анализу природног кретања становништва Црне Горе и општина, наталитета, фертилитета и других индикатора, навели су из Монстата.
Изабрани чланови Високог савета судства и Високог савета тужилаштва

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Колико људи живи у Црној Гори? се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.