Зеленски стигао у Рим, прво ће разговарати са Мелони, па са папом Фрањом

Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Maj.2023, 14:00

Зеленски стигао у Рим, прво ће разговарати са Мелони, па са папом Фрањом

Украјински председник Володимир Зеленски стигао је данас у Рим на разговоре са италијанским владиним званичницима, а разговараће у Ватикану и са папом Фрањом, наводи АП. Фото: Танјуг/AP/Efrem Lukatsky
Он је слетео пре подне на римски аеродром „Ћампино“, где га је дочекао италијански >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << министар спољних послова Антонио Тајани, пренела је новинска агенција АНСА.

Украјински председник ће око поднева одржати састанке са премијерком Ђорђом Мелони и председником Серђом Матараелом.
Италијанска државна телевизија објавила је да, у склопу заштитиних мера, у том делу Рима било је забрањено летење, а снајперисти су били постављени на високим зградама.
После разговора са италијанским званичницима, Зеленски би требало да се сусретне са папом Фрањом у Ватикану.
Ројтерс је навео да се претпоставља да ће Зеленски стићи да гостује и у популарној италијанској емисији, пре него што даље настави пут за Немачку, која је донела одлуку о највећој војној помоћи Украјини до сада, од 2,7 милијарди евра.
Немачка спремила највећи војни пакет Украјини од почетка рата

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Зеленски стигао у Рим, прво ће разговарати са Мелони, па са папом Фрањом се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.