Брнабић: Мој твит је презир према коришћењу трагедије за политички ћар

Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Maj.2023, 13:52

Брнабић: Мој твит је презир према коришћењу трагедије за политички ћар

Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је данас да је јучерашњи протест дела опозиције био потпуно и нескривено политички и истакла да је њен твит о протесту презир према коришћењу највеће трагедије за политички ћар. Фото: Танјуг/Влада Републике Србије/Слободан Миљевић >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs <<
Брнабић је на Твитеру, одговарајући на објаву Милана Антонијевића у којој је навео да је боље да Брнабић обрише свој твит у којем је путем фотографије алудирала на то што друштвеним мрежама кружи фотомонтажа са скупа опозиције на којој је представљен већи број демонстраната од стварног, поставила питање какве везе је јучерашњи скуп имао са убијеном децом.

„Ко се бори против насиља у Србији – Срђан Миливојевић који прети убиством породици председника, Ћута који прети шамарањем у Скупштини, Милован Бркић који каже да клинци треба пушкама да реше судбину Србије, Јово Бакић који директно позива на насиље на улици, Ђилас који је родоначелник ријалитија у Србији и то у Пионирском граду, Младен Обрадовић из Образа који је кривично осуђен због изазивања мржње, Мариника, Драгана Ракић? Заиста?“, написала је Брнабић.
Она је поставила и питање како се они боре против насиља.
„Тако што 2 сата малтретирају све остале људе да не могу слободно да се крећу? Тако што на Владу лепе плакат „Доживотна робија“? Тако што мењају власт на улици иако су чланови парламента, а власт је спустила цензус да би могли да уђу у исти тај парламент. То је демократија? То је владавина права? То су грађанске вредности?“, написала је Брнабић.
Указала је да је мало пијетета било према жртвама и њиховим породицама и на првом протесту, али да га је свакако било, али да је други протест био потпуно и нескривено политички. „Нажалост, ни један захтев није био у вези са монструозним убиствима, већ су сви били чисто политички мотивисани. Овај други протест је већ био потпуно и нескривено политички. Било је пића, било је певања, било је претњи и политичке острашћености. Како је јучерашњи скуп био било како другачији од било код другог скупа опозиције? Какве везе је имао са убијеном децом?“, навела је премијерка.
„Ми нисмо скренули ни мисли ни тему са трагедије – то су, нажалост, урадили неки други – они који су трагедију искористили за најниже и најбесмисленије политичарење. То на најбољи начин показује и фотомонтажа направљена у циљу да се покаже већи број људи на скупу. Зашто? Је л’ 10 или 100 људи није довољно да се уједини у тузи? 10.000 није довољно па мора да се манипулише фотографијама? То је играње људским емоцијама, коришћење највеће трагедије за политички ћар. Мој твит је презир према томе, манипулацији људима у емотивно несносним тренуцима“, нагласила је Брнабић.
„Коначно, престаните да замењујете тезе – добри су они што манипулишу фотографијама јер нису задовољни (свакако импозантним) бројем људи на протесту (чиме и те људе вређају и њима манипулишу), а ужасни они који ту манипулацију на најочигледнији могући начин покажу.
У паралелној стварности коју правите, против насиља су они који би да јуре по улицама и тако смењују власт, а бездушни, безуби, дроце и сендвичари (како нас све називају) су они који би разговор да врате у институције, а одлуку о власти оставили изборима. И то је манипулација“, истакла је Брнабић.
Вучић: Покушао сам, али ми није успело, да од нас троје направим деветоро

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Брнабић: Мој твит је презир према коришћењу трагедије за политички ћар се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.