Нови окршаји Израела и Палестинаца

Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Maj.2023, 13:00

Нови окршаји Израела и Палестинаца

Палестински милитанти из Газе наставили су рано јутрос са ракетном паљбом по Израелу, након што је израелски авион бомбардовао мете Исламског џихада у Појасу Газе током ноћи, а борбе су ушле у пети дан. Фото: Танјуг/AP/Abed Rahim Khatib
Египат је покушао да посредује да дође до прекида >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << сукоба, у којима су досад убијена 33 Палестинца и један Израелац, пренео је Ројтерс.

Насиље представља наставак обновљених сукоба Израелаца и Палестинаца, у којем је убијено више од 140 Палестинаца и најмање 19 Израелаца и страних држављана, од јануара.
Израелска војска је саоштила да је пред зору гађала командне центре Исламског џихада и позиције ракетних бацача.
Британска новинска агенција наводи да се на црно-белом снимку из ваздуха виде експлозије и облаци дима који излазе из бомбардованих места.
Неколико часова касније, милитанти из Газе су узвратили испаљујући ракете, због чега су се активирале сирене за ваздушну опасност у израелским местима у близини границе са Појасом Газе.
Засад није било извештаја о жртвама, а шест команданата Исламског џихада је убијено од уторка, када је Израел покренуо војну акцију против те групе, рекавши да је планирала нападе.
Исламски џихад, после владајућег Хамаса, највећа оружана група у Гази, испалила је од тада близу 1.000 ракета, од којих су неке летеле дубоко на територију Израела.
У четвртак, једна жена је убијена када је њен стан погодила ракета у предграђу Тел Авива.
Најмање четири жене и шесторо деце убијени су у густо насељеној Гази.
Израел каже да су четири Палестинца страдала због погрешно испаљених ракета из Газе, што је Исламски џихад демантовао.
Израелска Гвоздена купола имала 96 одсто успеха у пресретању ракета из Газе

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Нови окршаји Израела и Палестинаца се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.