Амбасадор САД се извинио Ј.Африци због навода о наоружавању Русије

Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Maj.2023, 12:16

Амбасадор САД се извинио Ј.Африци због навода о наоружавању Русије

Министарство спољних послова Јужне Африке саопштило је да се амерички амбасадор у тој земљи Рубен Бригети извинио због својих ранијих навода да је Јужна Африка послала Русији оружје и муницију за рат у Украјини. Фото: Танјуг/AP/Jonathan Ernst/Pool Photo “Признао је да је прешао границу >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << и безрезервно се извинио“, наведено је у саопштењу.
Ројтерс је јуче пренео да је Министарство позвало амбасадора на састанак.
Усред дипломатских сукоба око оптужби, јужноафрички министар спољних послова Наледи Пандор такође је планирао да разговара са државним секретаром САД Ентонијем Блинкеном.
Комитет који регулише извоз оружја у Јужној Африци “нема евиденцију о одобреној продаји оружја од стране државе Русији у вези са дотичним периодом/инцидентом“, написао је портпарол Комитета Клејсон Моњела на Твитеру.
Амбасадор САД у Јужној Африци Рубен Бригети изјавио је раније да су оружје и муниција тајно укрцани на руски теретни брод у поморској бази Сајмонс Таун у децембру, а затим превезени у Русију.
“Ми смо уверени да је оружје утоварено у тај брод, и ја бих се кладио у свој живот на тачност те тврдње“, рекао је Бригети.
Из председништва Јужне Африке саопштено је да тренутно „нема доказа“ да су оружје или муниција утоварени на брод у бази Сајмонс Таун или било где у тој земљи.
Египат, Турска и Саудијска Арабија желе у БРИКС

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Амбасадор САД се извинио Ј.Африци због навода о наоружавању Русије се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.