Канцеларија за КиМ осудила упад наоружаних лица у магацин код Звечана

Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Maj.2023, 11:31

Канцеларија за КиМ осудила упад наоружаних лица у магацин код Звечана

Више десетина Куртијевих наоружаних специјалаца упало је јуче поподне у три магацина са робом у месту Дољане надомак Звечана под изговором потраге за нелегалном робом, а са једним јединим правим циљем – да испровоцира неодмерену реакцију Срба и оптужи их за тензије на терену, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију. Фото: Танјуг/дописник КиМ
„Најновија демонстрација силе Куртијевог репресивног апарата недвосмислено разоткрива његову намеру да се изазове дестабилизација ширих размера, са циљем да процес нормализације односа са Београдом буде срушен, а обавезе које је Приштина преузела у његовом досадашњем току буду поништене“, наводи се у саопштењу.

Како се оцењује, упад наоружаних приштинских окупатора са десетинама дугих цеви у магацин код Звечана, јуриш на робу од које бројне породице живе, није ништа друго до подизање температуре пред нову рунду дијалога у Бриселу.
„Због тога је важно да су Срби по ко зна који пут сачували мир и присебност и нису насели на најновију Куртијеву провокацију, која је срачуната да изазове реакцију српског народа“, додаје се.
Београд је тај који месецима уназад гаси пожаре и смирује страсти на Косову и Метохији, како би се избегло да група екстремиста и шовиниста у Приштини цео регион врати у деведесете године прошлог века, закључује се у саопштењу Канцеларије за КиМ.
Италија преузела мисију Еулекса, нови шеф мисије Пјетро Барбано

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Канцеларија за КиМ осудила упад наоружаних лица у магацин код Звечана се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.