Насилници из редова опозиције, европске вредности и блокаде путева – докле са малтретирањем обичних грађана?

Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Maj.2023, 11:08

Насилници из редова опозиције, европске вредности и блокаде путева – докле са малтретирањем обичних грађана?

Током јучерашњег дана били смо сведоци да су политички активисти из редова про-европске опозиције коју представљају Демократска странка, Покрет слободних грађана, Народна странке Вука Јеремића, Странка слободе и правде Драгана Ђиласа, Заједно, Не давимо Београд искористили >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << трагедију која је потресла Србију на начин да су блокирали београдску Газелу као и остале саобраћајнице од виталног значаја за престоницу. Copyright Printscreen Ова тактика опозиције се примењује већ извесно време, али поставља се питање да ли је иста могућа и у земљама одакле долазе налогодавци оваквог понашања у Србији? Наиме, све политичке странке у Немачкој од конзервативаца до зелених су оштро осудиле блокаде путева од стране еколошких активиста у Берлину у марту ове године. Полиција је брутално реаговала, али реаговали су и бесни возачи којима се угрожава егзистенција блокадом путева.
Nicht auszudenken was abgeht, wenn Menschen für #Trinkwasser und #Medikamente anstehen müssen…#letzteGeneration #Körperverletzung #Hamburgpic.twitter.com/tnNlS1kXLd
— Tino Pfaff (@TinoPfaff) March 25, 2023

Такође, у Великој Британији су се у јесен 2021. године догодиле блокаде путева које је организовала група еколошких активиста из удружења „Insulate Britain“. Епилог протеста су била масовна хапшења и затворске казне за демонстранте који су реметили јавни ред и мир.
Овакав начин протеста је приморао Британску владу да донесе у мају 2023. године „Public Order Act 2023“, где се у поглављу 7 „Offences involving works and infrastructure“  говори управо о казнама за починиоце који блокирају или ометају рад кључних националних инфраструктура.
За лица које прекрше овај закон следи новчана казна или казна затвора до 12 месеци.
Поменути закон можете видети на следећем линку https://www.legislation.gov.uk/ukpga/2023/15/enacted
Да не идемо толико далеко, довољно је да консултујемо наш Кривични законик где члан 290 каже следеће:
Ко уништењем, уклањањем или тежим оштећењем саобраћајних уређаја, средстава, знакова или уређаја за сигнализацију или заштитних и одбојних ограда који служе безбедности јавног саобраћаја на путевима, давањем погрешних знакова или сигнала, постављањем препрека на саобраћајницама, заустављањем превозног средства у железничком саобраћају противно прописима или други сличан начин тако угрози јавни саобраћај да тиме доведе у опасност живот или тело људи или имовину већег обима, казниће се затвором до три године.
Демонстранти и анархисти широм Европе су веома свесни последица које ће наступити уколико се дрзну да малтретирају и онемогућавају већински део становништва да нормално живи и функционише.
У Србији про европска опозиција која се тобоже залаже за европске вредности и интеграције очигледно мисли да европска правила треба да остану само мртво слово на папиру када прописи треба да се примене на њих.
Толико о диктатури у Србији и репресији коју трпи опозиција. U Glini parastos srpskim žrtvama ustaškog pokolja 1941. godine

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Насилници из редова опозиције, европске вредности и блокаде путева – докле са малтретирањем обичних грађана? се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.