САД: Британија има право да Украјини испоручи крстареће ракете

Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Maj.2023, 11:02

САД: Британија има право да Украјини испоручи крстареће ракете

Сједињене Америчке Државе сматрају одлуку британске владе да Кијеву преда крстареће ракете „Storm Shadow“ сувереним потезом, на који Лондон има право, изјавио је данас портпарол Савета за националну безбедност Беле куће Џон Кирби. Фото: Танјуг/AP/Andrew Kravchenko
„Ово су суверене >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << одлуке. Свака земља може сама да их доноси и требало би да јој буде дозвољено да самостално говори о тим одлукама“, рекао је Кирби током брифинга.
Он је такође је нагласио да се став Вашингтона по овом питању није променио, а САД и даље немају намеру да Кијеву испоруче такво оружје, преноси РИА новости.
Наша политика и наше одлуке у вези са овим питањем се нису промениле, поручио је представник Беле куће.
Велика Британија је раније саопштила да је Украјини предала крстареће ракете „Storm Shadow“ домета од око 250 километара.
Како преноси CNN, Лондон је добио уверавања из Кијева да ће се оружје користити само против циљева на територијама које Украјина сматра својим, а не против копнене Русије.
Прес секретар председника Русије Дмитриј Песков рекао је да овај потез захтева адекватан одговор.

Кина лансира теретни свемирски брод на националну орбиталну станицу

Преузмите андроид апликацију.
Чланак САД: Британија има право да Украјини испоручи крстареће ракете се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.