Италијански званичници: Очекује се да се Зеленски састане са папом у Ватикану

Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Maj.2023, 09:35

Италијански званичници: Очекује се да се Зеленски састане са папом у Ватикану

Очекује се даукрајински председник Володимир Зеленски борави данас у Италији, где ће се састати са владиним званичницима, а претпоставља се и да ће се сусрести са папом Фрањом. Фото: Pixabay/Walkerssk Како наводи Ројтерс, прво путовање Зеленског у Италију откако је Русија напала Украјину >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << није званично потврђено због безбедносних разлога. Међутим, неколико италијанских званичника је рекло да се очекује да се Зеленски данас сусретне са председником Серђом Матарелом и премијерком Ђорђом Мелони, пре него што оде у Ватикан.
Претпоставља се да ће бити гост у популарној италијанској емисији, пре него што оде у Немачку.
Мелони је посетила Зеленског у Кијеву у фебруару како би га уверила о наставку италијанске подршке Украјини, упркос томе што неки њени савезници, пре свих Силвио Берлускони, имају блиске везе са Москвом.
Британска новинска агенција истиче да би састанак са папом представљао најзначајнији део посете Зеленског Апенинима.
Он је претходни пут срео папу у Ватикану 2020. године и два пута разговарао са њим телефонски откако је рат почео.
На почетку рата, папа је покушао да заузме балансиран приступ у нади да ће бити посредник, али је касније почео да осуђује руске акције, поредићи их са неким од најгорих злочина против Украјине током совјетске ере, додаје Ројтерс.
Када се враћао из Италије 30. априла, Фрања је дао загонетну изјаву да је Ватикан укључен у мисију окончања рата.
Москва, али и Кијев, рекли су да су изненађени сазнањем да је Ватикан укључен у мисију окончања рата, али је Ватикан инсистирао на причи да је акција у току, без пружања икаквих детаља.
Фрања се сусрео ове недеље са одлазећим руским амбасадором у Ватикану, Александром Авдејевом, а италијански лист „Месађеро“ објавио је да је Ватикан можда послао писмо Владимиру Путину.
Južna Afrika pozvala ambasadora SAD povodom navoda o naoružavanju Rusije

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Италијански званичници: Очекује се да се Зеленски састане са папом у Ватикану се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.