Џикић одвео кошаркаше Хапоела у финале ФИБА Лиге шампиона

Izvor: GradskeInfo.rs, 12.Maj.2023, 20:27

Џикић одвео кошаркаше Хапоела у финале ФИБА Лиге шампиона

Српски тренер Александар Џикић одвео је кошаркаше Хапоела из Јерусалима у финале ФИБА Лиге шампиона, пошто је у полуфиналу фајнал фора који се игра у Малаги после велике драме победио Тенерифе 69:68. Фото: Aba liga/Budućnost voli Тенерифе је на 56 секунди пре краја меча имао вођство 67:63, али >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је тројком уз додатно бацање изједначио Естонац Сим-Сандер Вене на 47 секунди до краја.
На 36 секунди пре краја Грузијац Гиорги Шермадини је искористио само једно од два бацања, за вођство шпанског клуба 68:67.
Хадин Карингтон је поентирао 21 секунду пре краја за потпуни преокрет Џикићевих изабраника и вођство 69:68.
Тенерифе је имао последњи напад, али га је лоше организовао. Бруно Фитипалдо је уз звук сирене промашио шут за победу, јавља Танјуг.
Карингтон је постигао највише поена за победнички тим – 19, Вене је додао 15, Леви Рендолф 12, а Брендон Браун 11. Код Тенерифа су најефикаснији били Марселињо Уертас са 20 и поменути Шермадини са 18 поена.
Израелски клуб ће се у недељу за трофеј борити против победника меча Уникаха – Бон који почиње у 20 часова и 30 минута.
Košarkaši Partizana i Studentskog centra igraju 15. i 18. maja

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Џикић одвео кошаркаше Хапоела у финале ФИБА Лиге шампиона се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.