Украјина повратила део Бахмута, покушај напредовања у правцу Соледара

Izvor: GradskeInfo.rs, 12.Maj.2023, 20:23

Украјина повратила део Бахмута, покушај напредовања у правцу Соледара

Украјински војни званичници данас су саопштили да су њихове трупе заузеле делове територије у граду Бахмуту. Није јасно да ли је реч о дугоочекиваној и дуго најављиваној контраофанзиви Кијева. Фото: Танјуг/AP Photo/Libkos Руско министарство одбране је у међувремену саопштило да су >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << украјинске снаге појачале нападе северно од региона тог града. Демантујући спекулације руских војних блогера да су кијевске снаге постигле “одбрамбени продор“.
Како наводи АП, два километра територије коју су украјинске снаге јужно од Бахмута поново заузеле раније ове седмице, представљало је “значајан добитак и заштитиће важан ланац снабдевања.
Sukobljene strane u Sudanu potpisale deklaraciju o zaštiti civila

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Украјина повратила део Бахмута, покушај напредовања у правцу Соледара се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.