Орбан: Мађарска и ЕУ би постигле велике ствари ако Брисел савлада „мађарофобију”

Izvor: GradskeInfo.rs, 12.Maj.2023, 19:47

Орбан: Мађарска и ЕУ би постигле велике ствари ако Брисел савлада „мађарофобију”

Мађарска и Европска унија могле би заједно да постигну велике ствари ако Брисел савлада своју „мађарофобију”. Изјавио је мађарски премијер Виктор Орбан данас у Веспрему, у западној Мађарској, где је отворио Центар за плес и покрет АцтиЦитy. Као део пројекта Веспрем-Балатон >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << 2023, који се реализује у оквиру програма Европске престонице културе. Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић Орбан је захвалио ЕУ што је изабрала Веспрем и Мађарску, за Европску престоницу културе.
Он је додао да би Мађарска и Брисел могли заједно да ураде велике ствари само да су „бриселске бирократе успеле да савладају своју добро развијену мађарофобију”, јавила је агенција МТИ.
Орбан је оценио да је штета што је пример Веспрема изузетак, а не правило.
„ЕУ је створена као модеран облик европске сарадње за постизање мира и просперитета, али данас смо „огрезли у рату“. Рекао је он, додајући да су економска ситуација и изгледи суморни.
„Ако Европска унија не може да испуни своју првобитну мисију, чему служи”, запитао је мађарски премијер. Поручио да уколико се не одговори на то питање, „дани лепих традиција и програма попут Европске престонице културе су одбројани”.
Sančez želi da privoli Bajdena da uvaži stavove Kine i Brazila oko Ukrajine

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Орбан: Мађарска и ЕУ би постигле велике ствари ако Брисел савлада „мађарофобију” се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.