Министарка Ђедовић о енергетским менаџерима

Izvor: GradskeInfo.rs, 12.Maj.2023, 18:53

Министарка Ђедовић о енергетским менаџерима

Министарка рударства и енергетике Дубравка Ђедовић посетила је данас Машински факултет Универзитета у Београду где је разговарала са деканом и продеканима факултета о сарадњи ове институције са државом и привредом у области енергетике. Фото: Танјуг/Јадранка Илић Министарка >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је током посете факултету разговарала и са студентима и обишла више савремених лабораторија. Које се користе за извођење наставе и доприносе квалитетнијем образовању будућих дипломаца. Који ће своје знање користити радећи у различитим деловима енергетског сектора.
Ђедовић је истакла да је школовање будућих инжењера основа енергетског система. Како данас, тако и у будућности, у којој се очекују крупне промене у процесу енергетске транзиције. Велика је ствар све што је урађено да студенти стичу знање у модерним лабораторијама, да се програми иновирају. Да прате оно што се дешава у свету који се убрзано мења и тек ће се мењати, посебно кад је реч о енергетици.
Саговорници су посебну пажњу посветили темама – обука енергетских менаџера и енергетских саветника које спроводи Машински факултет у сарадњи са Министарством рударства и енергетике.
Министарка је нагласила да су енергетски менаџери изузетно важни. Посебно за јединице локалне самоуправе јер својим радом утичу на укупно смањење потрошње енергије. Програми енергетске ефикасности, су поље где је сарадња између оних који се баве научно-истраживачким радом и државних институција. Као и привреде, посебно важна.
Ističe rok za podnošenje prijave za utvrđivanje godišnjeg poreza na dohodak

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Министарка Ђедовић о енергетским менаџерима се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.