Дачић: Протести не доприносе решавању проблема, треба нам политичко јединство

Izvor: GradskeInfo.rs, 12.Maj.2023, 09:53

Дачић: Протести не доприносе решавању проблема, треба нам политичко јединство

Министар спољних послова у Влади Србије Ивица Дачић изјавио је данас да је у последњих неколико дана било класичних злоупотреба трагедија које су се десиле у Србији и оставиле трауме по породице жртава и последице по цело друштво и оценио да је након трагичних догађаја требало >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << да се ствара критична маса неопходна за стварање позитивне климе у друштву, а не да се томе приступа са аспекта политичке користи. Фото: Танјуг/Јадранка Илић Дачић је истакао да у протестима који су организовани пре пар дана а и онима најављеним за данас није доминантно саосећање са болом родитеља који су изгубили децу, него мржња према председнику Србије Александру Вучићу и жеља да се из тога политички профитира.
„Ови протести не доприносе решавању проблема него компликују и заоштравају ситуацију у друштву а имамо и доста других пробелема. Сада су нам неопходни политичко јединство и стабилност“, рекао је Дачић гостујући на ТВ Пинк.
Према његовим речима оправдано је да човек после свега што се десило осећа бес и бол али не и ако то жели да искористи у политичке сврхе и додао да нису баш јасни захтеви опозиције за одржавање избора.
„Ако неко тражи изборе, очекује да ће на њима победити, а ови који их сада траже не верујем да то очекују. Мислим да они на изборима немају шансе“, рекао је Дачић.
Навео је да претње које су се чуле на претходном протесту и у међувремену, и код људи који су можда хтели да иду на протест заказан за данас поподне, размишљају да ли да иду и за шта тај протест може да се искористи.
Оценио је и да није у реду то што ће данас бити блокиран мост „Газела“, да ће Београд бити једини град у Европи у коме ће бити затворена међународна саобраћајница и да на крају крајева то није поштено ни према грађанима Београда.
Дачић је истакао да сада нема разлога за ванредне изборе, као и да председнику Србије Александру Вучићу говори да претерује са изборима, а да је он само за редовне изборе јер се, како је рекао, тако постиже политичка стабилност, посебно у условима криза са којима се стално суочавамо.
Говорећи о скупу који је Вучић најавио за 26. мај Дачић је рекао да тиме Вучић тиме не политизује трагичне догађаје већ је најавио потребу да се дефинише стратегија за нормалну Србију, која неће дозволити да уцене и притисци доведу до тога да се постави питање нашег даљег пута.
Навео је да ће и сам учествовати а вероватно и говорити на скупу 26. маја, и да то окупљање није претња никоме, него је доказ колико је јака жеља да Србија буде стабилна и јединствена.
Dodik, da bi otišao kod Putina, prvo pozove i pita Ameriku!

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Дачић: Протести не доприносе решавању проблема, треба нам политичко јединство се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.