Кина и САД обећале да ће одржати отворене линије комуникације

Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Maj.2023, 18:52

Кина и САД обећале да ће одржати отворене линије комуникације

 Бела кућа данас је саопштила да је саветник за националну безбедност Џејк Саливен на састнку са високорангираним кинеским дипломатом Ванг Јијем обећао да ће линије комуникације између две земље остати отворене. Фото: Танјуг/AP Photo/Alex Brandon „Две стране су имале искрене, суштинске >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << и конструктивне разговоре о кључним питањима везаним за билатералне односе САД и Кине, о питањима глобалне и регионалне безбедности, руском рату против Украјине и питањима везаним за Тајвански мореуз“, наводи се у саопштењу, преноси Ројтерс.
Додаје се да је састанак „део напора да линије комуникације остану отворене“.
„Две стране су се сложиле да одрже овај важан стратешки канал комуникације“, навела је Бела кућа.
У саопштењу се истиче да ће на разговор двојице званичника надовезати састанак председника САД Џоа Бајдена и кинеског председника Си Ђинпинга у новембру у Индонезији.
Republikanci pokrenuli pitanje donacija Hanteru Bajdenu, pominju i Jeremića

Преузмите андроид апликацију.
 
Чланак Кина и САД обећале да ће одржати отворене линије комуникације се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.