Европол: Ухапшена криминална група у Белгији

Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Maj.2023, 16:00

Европол: Ухапшена криминална група у Белгији

Локална полиција Антверпена у Белгији и Шпанска цивилна гарда, уз подршку Европола, откриле су криминалну мрежу умешану у трговину канабисом, кокаином и прањем новца, саопштио је данас Европол. Фото: Wikimedia Commons/OSeveno У акцији 10. маја, извршена су 42 претреса кућа у Белгији и Шпанији, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << ухапшено је 30 особа, затворен је ресторан и заплењени су, између осталог, дрога, оружје, 14 возила, 50.000 евра на банковном рачуну и око 60.000 евра у готовини, наводи се у саопштењу Европола достављеном Танјугу.
Наводни чланови ове породичне криминалне групе, са седиштем у Антверпену, већ су били познати по провалама, трговини ватреним оружје, фалсификовању новца и неколико облика трговине дрогом.
Истрага је почела у априлу 2022. године, након што је полиција открила да се ресторан у Антверпену користи као параван за продају дроге.
Како се наводи, већина осумњичених има и белгијско и албанско или белгијско и држављанство тзв. Косова.
Током истраге је откривено да група има блиске контакте са другом криминалном мрежом коју води шпански држављанин који такође живи у Белгији.
Откривено је да су рођаци тог шпанског држављанина активно учествовали у прању новца у регионима Алмерија и Гранада.
Осумњичени су користили лажна лична документа и возила регистровани под лажним идентитетом, а зараду су прали преко легалних компанија и послова са некретнинама широм Албаније, Белгије, Шпаније и тзв. Косова.
У сапштењу Европола се наводи да је та организација координисала оперативне активности, омогућила размену информација и пружила аналитичку подршку.
Republikanci pokrenuli pitanje donacija Hanteru Bajdenu, pominju i Jeremića

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Европол: Ухапшена криминална група у Белгији се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.