Папа позвао да се прошире канали за безбедно кретање миграната

Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Maj.2023, 14:40

Папа позвао да се прошире канали за безбедно кретање миграната

Папа Фрања је данас апеловао на све земље да таласима миграната управљају најбоље што могу, те да прошире канале за њихово безбедно и редовно кретање. Фото: Танјуг/AP Photo/Alessandra Tarantino Он је позвао на „заједничку посвећеност“ приликом решавања проблема са миграцијама, преноси >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Ројтерс.
Истакао је да политичари у земљама порекла треба спроводе „транспарентну, поштену и далековиду политику“, док богате земље треба да избегавају сваки облик „економског колонијализма“. „Прогони, ратови, атмосферски феномени и страшно сиромаштво су данас међу највидљивијим узроцима присилних миграција. Мигранти беже због сиромаштва, страха или очаја“, рекао је папа.
Он је поручио да се према сваком мигранту треба опходити уз максимално поштовање, што подразумева пораћење и управљање таласима миграција на најбољи начин. „Треба да градимо мостове, а не зидове и да ширимо канале за сигурну и редовну миграцију“, поручио је Фрања.
Остварен напредак током преговора о споразуму о житу

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Папа позвао да се прошире канали за безбедно кретање миграната се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.