Немачка: Заказан нови дводневни штрајк запослених у железници

Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Maj.2023, 14:03

Немачка: Заказан нови дводневни штрајк запослених у железници

Немачки синдикат железница и транспорта ЕВГ позвао је данас своје чланове на трећи штрајк ове године, након што су пропали преговори о платама са државним Дојче баном и другим железничким оператерима. Фото: Танјуг/Sebastian Gollnow/dpa via AP Почетак штрајка је заказан за 22 часа у недељу >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << и трајаће до уторка у поноћ, наводи се у саопштењу синдиката ЕВГ.
Очекује се да ће овај штрајк пореметити скоро сав путнички и теретни транзит, наводи Блумберг.
Из синдиката су незадовољни понудом Дојче бана о повећању плата за 11 одсто јер траже повећање од 12 одсто.
Поред тога, представници радника су саопштили да је уступак Дојче бана о укључивању минималне плате од 12 евра по сату „недовољан“. „Приморани смо да штрајкујемо 50 сати како бисмо показали озбиљност ситуације“, рекла је Козима Ингеншај из ЕВГ-а, преноси Фигаро.
Претходне обуставе рада крајем марта и априла, које су трајале 24 сата, паралисале су железнички транспорт у Немачкој, што је у великој мери утицало не националног оператера Дојче бан, додаје француски лист.
Republikanci pokrenuli pitanje donacija Hanteru Bajdenu, pominju i Jeremića

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Немачка: Заказан нови дводневни штрајк запослених у железници се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.