Ђедовић: Важно обезбедити и диверсификацију снабдевања нафтом

Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Maj.2023, 13:38

Ђедовић: Важно обезбедити и диверсификацију снабдевања нафтом

Министарка рударства и енергетике Дубравка Ђедовић разговарала је данас са в.д. директора „Транснафта АД Панчево“ Богданом Кузмановићем о пројекту изградње нафтовода од Новог Сада до Мађарске који ће Србију повезати на нафтовод „Дружба“ и унапредити сигурност снабдевања >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << нафтом. Фото: Танјуг/Министарство рударства и енергетике/Емилија Јовановић Како је саопштило Министарство рударства и енергетике, Ђедовић је рекла да је у условима светске енергетске кризе најважније да сагледамо све могућности и потребне инвестиције које ће обезбедити сигурност снабдевања енергијом и енергентима и већу енергетску безбедност наше земље.
„Као што радимо на диверсификацији снабдевања природним гасом, веома је важна диверсификација снабдевања нафтом и увелико припремамо пројекат изградње новог нафтовода којим ћемо се повезати са системом нафтовода у Мађарској. Тиме ћемо у потпуности обезбедити сигурност снабдевања Рафинерије нафте у Панчеву и диверсификовати правце снабдевања нафтом“, рекла је министарка.
Богдановић је информисао министарку рударства и енергетике о напретку разговора са мађарском компанијом „Мол“ о усаглашавању техничких аспеката изградње новог нафтовода који ће Србији обезбедити 5,5 милиона тона нафте годишње. Како се наводи у саопштењу, у наредним недељама се очекује и потписивање Меморандума о сарадњи за реализацију изградње нафтовода Мађарска-Србија.
На састанку је разговарано и о приоритетним инвестицијима Транснафте и плановима изградње нових интерконекција, нафтовода и продуктовода, који ће Србију повезати са суседним земљама и додатно унапредити сигурност снабдевања нафтом.
U utorak Sajam tehnike u petoj dimenziji

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ђедовић: Важно обезбедити и диверсификацију снабдевања нафтом се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.