Тениски савез Србије покреће пројекат „Нови век српског тениса“

Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Maj.2023, 13:35

Тениски савез Србије покреће пројекат „Нови век српског тениса“

Тениски савез Србије (ТСС) са општио је данас да, уз учешће тениских клубова, покреће пројекат „Нови век српског тениса“. Фото: ТСС Како се наводи, Оснивачка скупштина Југословенске асоцијације одржана је пре 100. година, а у 101. улазимо са следећим кључним циљевима:
– Актуелизовање >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << најбоље спортске традиције, подршка развоју базе српског тениса (стварање услова за привлачење већег броја почетника и селекцију нових талената).
– Помоћ професионалним клубовима у потрази за ресурсима за развој потенцијалних врхунских спортиста.
– Оснаживање тениских клубова и академија из Србије у циљу привлачења играча из других земаља и учвршћивање статуса и ауторитета Србије на тениској мапи Балкана, Европе и света.
Пројекат ће се састојати од серије спортских и едукативних догађаја, намењених стручној и широј публици, а приказаће се дуг и тежак пут генерација тенисера током 100 година, од Оснивачке скупштине Југословенске тениске асоцијације, до тријумфалног пута до врха Новака Ђоковића и потенцијалних наследника у новом веку.
Током пројекта водиће се рачуна и о промовисању идеје одговорног спорта – свестраног приступа питањима екологије у организацији такмичења, борбе против насиља и за фер-плеј у спорту, подршке здравом начину живота и исхране. Пројекат “Нови век српског тениса” почиње серијом дечјих турнира за учеснике до 10 година, који ће бити одржани у регионалним центрима – Београду, Новом Саду, Чачку и Нишу.
Организатори турнира су Тениски савез Србије и клубови Црвена звезда, Спартак, Академија Типсаревић, ТАЖ, Слобода, Партизан, Елит и Центар Новак, а до 200 деце учествоваће на сваком турниру.
Први турнир серије на програму је 13. и 14. маја на теренима ТК Црвена звезда, тамо где је Новак Ђоковић 2006. године освојио прву професионалну титулу. Финални турнир је предвиђен за 23. и 24. септембар на теренима ТА Новак у Београду.
Планира се да серија дечјих турнира постане манифестација која ће се одржавати сваке године, широм Србије и да ће број клубова и учесника само да расте.
Slukas najkorisniji igrač petih utakmica četvrtfinala Evrolige

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Тениски савез Србије покреће пројекат „Нови век српског тениса“ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.