Британија испоручила Украјини крстареће ракете дугог домета

Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Maj.2023, 13:26

Британија испоручила Украјини крстареће ракете дугог домета

Британија је снабдела Украјину са више крстарећих ракета дугог домета ‘Storm Shadow’, док је Лондон добио уверавања од Кијева да неће бити употребљене против циљева у Руској Федерацији, известио је данас Си-Ен-Ен, позивајући се на више високих западних званичника. Фото: WikimediaCommons/Boevaya >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << mashina Британија је добила уверавања из Кијева да ће ракете бити коришћене само против циљева „на сувереној територији Украјине“, рекао је западни званичник.
Према једном високом америчком званичнику, таква ракета даје Кијеву способност које је тражио од почетка сукоба. Британија и друге западне земље су обећале повећање војне помоћи Украјини ове године. Британија је у јануару рекла да ће послати 14 Challenger 2 борбених тенкова у Украјину.
Британско министарство одбране је одбило да коментарише. Раније је амерички лист Вашингтон пост објавио, позивајући се на документ који је објавио Међународни фонд за Украјину (ИФУ), да се Велика Британија очигледно спрема да пошаље ракете дугог домета у Украјину.
Русија је раније послала ноту земљама НАТО- а због испоруке наоружања Украјини. Руски министар спољних послова Сергеј Лавров истакао је да ће сваки терет који садржи оружје за Украјину постати легитимна мета за Русију. Министарство спољних послова Руске Федерације саопштило је да се земље НАТО-а „играју ватром“ испоруком оружја Украјини. Кремљ је навео да пумпање Украјине оружјем са Запада не доприноси успеху руско-украјинских преговора и да ће имати негативан ефекат. Лавров је такође навео да су САД и НАТО директно укључени у сукоб у Украјини, „укључујући не само снабдевање оружјем, већ и обуку особља у Великој Британији, Немачкој, Италији и другим земљама“.
Proizvodnja kalašnjikova u prvom kvartalu dostigla je desetogodišnji maksimum

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Британија испоручила Украјини крстареће ракете дугог домета се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.