Јапан ће мобилисати милијарду долара помоћи за украјинске избеглице

Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Maj.2023, 12:03

Јапан ће мобилисати милијарду долара помоћи за украјинске избеглице

Јапан планира да мобилише милијарду долара за помоћ земљама у окружењу за прихват украјинских избеглица, изјавио је данас министар финансија те земље Шуничи Сузуки. Фото: Танјуг/AP Photo/Shuji Kajiyama Он је навео да би финансирање било обезбеђено преко државне Јапанске банке за међународну >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << сарадњу (ЈБИЦ), која обично нуди помоћ у виду позајмљивања, гаранција и улагања, преноси Ројтерс.
Фонд ће се такође користити за олакшавање улагања од стране јапанских фирми у тим земљама, рекао је Сузуки новинарима након што је стигао у Нигату, северно од Токија, како би председавао тродневним састанком финансијских лидера из Групе седам (Г7) напредних земаља.
Што се тиче Украјине, Г7 ће потврдити обећану финансијску подршку, уз истовремено јачање координације међу финансијским институцијама за подршку земљама у развоју, рекао је Сузуки.
„Желимо да убрзамо међународну сарадњу која је неопходна за превазилажење тешке кризе са којом се глобална економија суочава“, рекао је јапански министар. Г7 ће такође расправљати о томе како спречити Русију да заобилази санкције уведене након инвазије на Украјину. Сузуки није поменуо додатне санкције против Русије или даљу финансијска подршку Г7 Украјини, сигнализирајући да група може сачекати док се не процене ефекти ранијих мера.
Г7 чине Британија, Канада, Француска, Немачка, Јапан, Италија и Сједињене Државе.
Kremlj: Odluka Poljske da promeni ime Kalinjingrada „graniči se sa ludilom“

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Јапан ће мобилисати милијарду долара помоћи за украјинске избеглице се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.