Извор: Ердоган и Путин би могли да разговарају о договору о житу

Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Maj.2023, 11:29

Извор: Ердоган и Путин би могли да разговарају о договору о житу

Председници Турске и Русије Реџеп Тајип Ердоган и Владимир Путин могли би да разговарају о резултатима разговора о житу телефоном ако буде потребно, изјавио је данас неименовани извор у Анкари за ТАСС. Фото: Танјуг/AP Photo/Andrew Kravchenko „То је могуће јер, као што знате, председник >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Ердоган и председник Путин често разговарају телефоном ако се укаже таква потреба. Договор о житу је веома важан па би могли да разговарају о његовим резултатима“, рекао је извор одговарајући на питање о томе.
Извор је одбио да коментарише преговарачки процес сугеришући да треба да се сачека завршетак преговора.
Данас ће у Истанбулу бити одржан кључни други дан преговора представника Русије, Украјине, Турске и УН.
Разговори су посвећени продужењу Црноморског споразума о житу и примени руског дела споразума. У преговорима учествује заменик министра спољних послова Русије Сергеј Вершињин, док УН представља Мартин Грифитс, заменик генералног секретара Уједињених нација.
Преговори се воде у различитим форматима – трилатералним, четвоространим и билатералним.
Rols Rojs očekuje dobre rezultate u 2023, tvrdi da je na putu opravka

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Извор: Ердоган и Путин би могли да разговарају о договору о житу се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.