Шампион је жив, играће се шести меч

Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Maj.2023, 09:53

Шампион је жив, играће се шести меч

Кошаркаши Голден Стејта остали у игри после пете утакмице серије плеј-офа са Лејкерсима, саваладали су Леброна и дружину 121:106 у Сан Франциску. Фото: Танјуг/AP Photo/Godofredo A. Vásquez Резултат у серији је сада 3:2 у корист Лејкерса.
Наредни меч игра се за два дана у Лос Анђелесу где тим >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << из Калифорније нема пораз у доигравању ове сезоне – победио је у свих пет утакмица. Јасно је, Карија, Томпсона, Грина и остале чека могуће највећи изазов ове сезоне.
Стеф Кари је био најефикаснији у победничкој екипи са 27 поена (3/11 за три), уз њега најјаче су нападачки повукли Ендру Вигинс са 25 и Дрејмонд Грин који је своју најпродуктивнију плеј-оф партију ове сезоне гарнирао са 20 поена и 10 скокова.
Код гостију Леброн Џејмс је донео 25 поена гостима, Дејвис је имао 23, док су Расел и Ривс допринели са по 15 поена.
Највећа брига по Лејкерсе ипак није сам пораз колико повреда Ентонија Дејвиса којег је Кевон Луни ударио у главу и избацио га из игре. Центар гостију није завршио меч па остаје да се види да ли ће бити спреман за шесту утакмицу.
Што се саме утакмице тиче Вориорси су имали пуну контролу исте – о томе најбоље сведочи податак да су убацили 70 поена за полувреме!
То је и други највећи број поена које је Голден Стејт убацио за први део игре у доигравању, и већ тада је било јасно да гости немају шта да траже.
Кари, Вигинс и Грин су наставили у истом ритму и у наставку док су гости тек једном „припретили“ приласком на девет разлике када је Ривс поентирао.
Уследила је Каријева серија 5:0 и нови резултатски бег Голден Стејта за мирну завршницу и печат на више него сигуран тријумф у овој заиста сјајној борби два велика тима.
Jokić izabran u drugu najbolju petorku NBA lige, Dončić u prvoj, Lebron u trećoj

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Шампион је жив, играће се шести меч се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.